Müüa maja, 8 magamistuba - Nabala mõis, Nabala, Kiili vald, Harjumaa

NB! SEE KUULUTUS EI OLE AKTIIVNE!
MITTEAKTIIVNE

Kaunis mõis Tallinna külje all

Kinnistu, valmis, kogupind 600 m², krunt 1,4 ha, kanalisatsioon, kivikatus

Kui Sa tahad tunda kuni keskaega ulatuvat isiklikku sidet Eesti pärimusega, siis on Sul võimalik omandada ainulaadne ning väärika ajalooga renoveeritud mõis Tallinna külje all.

Keskajast pärinevat Nabala mõisat (saksa k Nappel) on esimest korda mainitud 1510. aastal, mil selle omanik Bertram Junge vahetas Nabala mõisa Tallinna Mihkli Nunnakloostriga Virumaal asuva Palmse mõisa vastu.

Mõis oli keskajal arvatavasti välja ehitatud kindlustatud kivihoone ehk väikelinnusena. Kaasajal on sellest järel vaid kaks väikest küngast peahoone esisel muruplatsil. Peale kloostri tegevuse lakkamist 16. sajandi lõpul oli mõisa omanikuks Eestimaa Rüütelkonna eelkäija Maanõunike kolleegium, alates 1685. aastast lühikest aega ka kloostri hoonetes tegutsemist alustanud Gümnaasium (praeguse Gustav Adolfi Gümnaasiumi eelkäija).

Alates 18. sajandist kuni 1919. aasta võõrandamiseni kuulus mõis Eestimaa Rüütelkonnale. Praegune mõisa peahoone on ehitatud arvatavasti 18.-19. sajandi vahetusel. 1990-tel aastatel on hoone esiküljele lisatud kahekorruseline kaaravadega rõduehitis ning välja ehitatud teise korruse ruumid. Peahoone juurde kuulub ka sellega harmoneeruv abihoone (garaaz, laoruumid jms).

Avaral kinnistul paiknevat mõisahäärberit saab kasutada nii eksklusiivse eramuna kui ettevõtluseks (turismi ja koolituse valdkonnas).

Mõisa juurde on võimalik omandada ka kõrvalasuvad maaüksused pindalaga 14,28 ha.

Täiendav info Domus Kinnisvara koduleheküljel:
http://www.domuskinnisvara.ee/main.php?id=ee/domus-kinnisvara-arendusprojektid/nabala-mois

Parima ettekujutuse sellest mõisast saate aga kohapeal tutvudes.
Domus Kinnisvara premeerib Sind kinnisvaraturu elavdamise eest! Saatke meile vihje oma tuttava kohta, kellel võib olla kinnisvara müügisoov. Me võtame temaga ühendust ning aitame selle müügisoovi ellu viia. Tulemusliku tehingu korral premeerime Sind meile saadetud vihje eest.

Kuulutuse link
410 000 € 683 €/m²
Müüa maja
Müüa maja www.kv.ee/1932465
Tube 14
Magamistube 8
Üldpind 600 m²
Korruseid 2
Seisukord Valmis
Omandivorm Kinnistu
Krundi pind 14400 m²
Katastrinumber 30401:003:0240
Andmed kinnistusraamatust
Teata ebakorrektsest kuulutusest
Kuulutuse siseinfo 14.99€ / 24
Kuulutuse ajalugu ja statistika
Avaldamiskuupäev
Vaatamiste arv
Ühenduse võtmised
Telefoninumbri vaatamised
Lemmikuks lisamised
Sarnased kuulutused

Näidislaenumakse

Laenutähtaeg: 20 a
Sissemakse: 30%
Intress alates: 3,5%