Müüa korter, 1 tuba - A. Haava 7, Vaksali, Tartu linn, Tartu, Tartumaa

NB! SEE KUULUTUS EI OLE AKTIIVNE!
MITTEAKTIIVNE

Taastatud seinamaalingud! Uued sisepildid!

Kaasomand, palkmaja

Lisainfo: kõrged laed, kinnine hoov, pakettaknad, parkett, parkimine tasuta, uus elektrijuhtmestik
Sanruum: uus torustik
Küte ja ventilatsioon: põrandaküte
Ümbrus: teed heas seisukorras, naabrid ümberringi, linnas

Jaan Tõnissoni maja Anna Haava tänaval on viimastel aastatel pakkunud palju kõneainet. Unustuste hõlma jäetud ja lagunev maja päästeti hävingust ja on saanud viimaks endale uue ja korraliku ilme.
Müügile on tulnud 1-toaline korter Jaan Tõnissoni kauaaegses kodumajas. Anna Haava tänava majas elas pea 40 aastat Eesti poliitika suurkuju ja Postimehe endine omanik Jaan Tõnisson.
Majal on ajalooline, kultuuriline ja emotsionaalne väärtus. Sümboliline tähendus on nii Tartule kui ka kogu Eesti kultuuriloole. Siin on tehtud ajalugu. Eesti riigi rajamise, püsimise ja arengu seisukohalt üliolulised 20. sajandi ettevõtmised nagu Eesti Kirjanduse Selts, Eesti Rahva muusem ja Eesti Noorsoo Kasvatuse Seltsi tütarlaste gümnaasium said tuule tiibadesse just siit majast.
Just seetõttu säilitati majas kõik kultuuriväärtuslikud detailid. Hoone välisfassaad taastati algupärases ajaloolises stiilis ja sisetöödel kasutati ajaloolisi töövõtteid ja materjale.
Majal on kaks korrust ja 13,3m2 suurune kelder. Soojust toob majja vee baasil põrandaküte.
Hoone vundament on maakividest ja keraamilistest tellistest. Esimese ja teise korruse seinad on püstpalkidest, välisviimistlusel on kasutatud krohvi.
Katusekonstruktsioonid on puidust, katusekatteks valtsplekk. Vahelaed on puidust. 
Esimese korruse põrandad on valatatud raudbetoonist, millele on ehitatatud puitpõrand ja katteks on paigaldatud laudparkett. Katus on kaetud käsitsi valtsitud tsinkplekk-kattega.
Arhitektuursel projekteerimisel kasutati hoone ajaloolise väärtuse säililitamiseks ja nüüdisaegse mugavuse pakkumiseks parimaid materjale. Seinad ja lagi on krohvist. Trepp on puidust ja värvitud. Piirdeliistud on samuti puidust, põrandaliistud on aga ajaloolise sugemetega.

Korteri aknad avanevad suurele õuealale. Jaan Tõnisson ostis vendade Jüri ja Hansuga 1900. aastal krundi, ehitas maja ja lõi 18 kasvuhoonega aiaäri, kus kasvasid ennekõike roosid. Needsamad legendaarsed roosipeenrad ja haljastus plaanitakse tulevikus ka taastada.
Jaan Tõnisson oli mees, kelle elutööks oli Eesti Vabariik. Üha enam jäävad tema tegutsemisaastad ja elutöö kaugemaks ja ähmasemaks. Tõnissoni majas Anna Haava tänaval on nüüdsest võimalik Tõnissoni pärandit väärtustada ja meenutada tema panust meie rahva jaoks.

See on koht, kus ajalugu kohtub tänapäevaga.

Kuulutuse link
Borg Kinnisvara
Borg Kinnisvara
Vaata firma profiili
58 000 € 2 500 €/m²
Müüa korter
Müüa korter www.kv.ee/2991922
Tube 1
Üldpind 23.2 m²
Korrus/Korruseid 1/2
Seisukord Renoveeritud
Omandivorm Kaasomand
Energiamärgis Puudub
Andmed kinnistusraamatust
Teata ebakorrektsest kuulutusest
Kuulutuse siseinfo 14.99€ / 24
Kuulutuse ajalugu ja statistika
Avaldamiskuupäev
Vaatamiste arv
Ühenduse võtmised
Telefoninumbri vaatamised
Lemmikuks lisamised

KORTERI HINNAKALKULAATOR

Sarnased kuulutused

Näidislaenumakse

Laenutähtaeg: 20 a
Sissemakse: 30%
Intress alates: 3,5%