Müüa maatükk, maatulundusmaa, elamumaa, metsamaa - Säinaaugu, Ninase, Saaremaa vald, Saaremaa

NB! SEE KUULUTUS EI OLE AKTIIVNE!
MITTEAKTIIVNE

UUS HIND! 36 ha mereäärne järvega kinnistu!

Krunt 36,8 ha

Müüki on tulnud erakordne kinnistu Saaremaal, mille teevad eriliseks mereäärne asukoht, suurus, oma isiklik järv ning arendusvõimalused.

Kinnistu on nime saanud selle südames asuva 3,3 ha suuruse järve järgi (keskkonnaregistri kood VEE2070630). Säinaaugu (järve) kaldajoone pikkus on 800m ning järv ei ole avalikus kasutuses - see tähendab, et see on tulevase omaniku otsustada, kas ja keda sinna laseb.

Säinaaugu kinnistu praegune sihtotstarve on maatulundusmaa, aga valla seisukoht on, et kinnistule saab kehtestatud detailplaneeringu alusel ehitada ka väikeelamuid. Praegune omanik detailplaneeringut algatanud pole ega kavatse seda ka teha - sellest ka pigem põllumaale kui elamumaale kohane hektari/ruudu hind.

Ehituskeeluvöönd ulatub rannaäärest kuni kinnistut poolitava teeni. Seega: ehitamine Säinaaugu kinnistule on võimalik kehtestatud detailplaneeringu alusel kinnistut lõuna-põhjasuunaliselt läbivast rannateest sisemaa poole jääval ca 8,9 ha osal (vt galeriid - viirutatud kollasega). Ehitusõigust taotleva krundi suurus peab olema vähemalt 5000 m2. Merega piirneva kinnistu jagamisel peab krundi kaldaosa pikkus olema vähemalt 60 m.

Üldplaneeringu järgsed suvilate ja väikeelamute hoonestustingimused piirkonnas on järgmised: korruselisus maksimaalselt 1,5 ja hooned võivad olla kuni kahepereelamud; ehitusmaterjalina kasutada looduslähedasi materjale, nagu:
- pilliroog, sindel ja katusekivid katustel;
- puit ja palk ning looduslik kivi välisseintes;
- sokliosa looduslikust kivist või betoonist;
- aknaraamid ja uksed puidust.
Võimalikud vajalikud täiendavad tingimused ja piirangud kehtestatakse detailplaneeringuga.

Kuna piirkond on kaitsmata põhjaveega ala, siis on heitveesüsteemide rajamine lubatud kas väljaveoga kogumismahuti või heitvee biopuhasti baasil (aga biopuhasti vajab aastaringset koormust, seega suvilatele ei sobi). Seetõttu on vesivarustuse ja kanalisatsioonilahenduste poolest optimaalne kruntide suurus 1-1,5 ha ning kokku võiks neid olla kuni 8, kuigi hetkel kehtiva ÜP alusel võiks maksimaalne ehitusõigusega kruntide arv kinnistul olla kuni 14.

Saaremaal on koostamisel uus ÜP, mille eskiis valmib septembris 2019 ning mis hakkab kehtima ilmselt 2020 keskpaigas. Hoonestustingimused veel paigas pole, aga Säinaaugu osas seda, et piirkond pole enam detailplaneeringu kohustusega või et sinna võiks massiliselt rohkem arendama hakata ette näha pole.

Ligipääs võib kohati madalapõhjalistele autodele keeruline olla, kuna teiste kinnistute vahel asuvad teed on kividest puhastamata. Säinaaugut poolitav tee on oluliselt paremas seisus kui kõrvalteed, mis Tõlli-Mustjala-Tagaranna maanteelt maha pööravad.

Elektriliitumise osas sõltub hind muidugi otseselt krundi asukohast. Lähimad alajaamad on 700-900m kaugusel. Enne ostu on võimalik paluda omanikul konkreetsele alajaama asukohale Eesti Energialt ka liitumispakkumine võtta, et tulevase ostjana kuludega arvestada saaks.

Pakub huvi? Seda kinnistut võib endale sobival ajal iseseisvalt vaatamas käia. Selleks sisesta näiteks koordinaadid 58.520321, 22.209666 ja peatuda teel otse Säinaaugu kõrval.

Kinnistu omanikud on valmis kaaluma ka paindlikke makselahendusi nagu võlaõiguslik ostu-müügileping, et maksta mitmes osas vmt. Kirjuta ja uuri lisa!

Kuulutuse link
Apell Kinnisvara
Apell Kinnisvara
Vaata firma profiili
85 000 € 0.23 €/m²
Müüa maatükk
Müüa maatükk www.kv.ee/3163291
Krundi pind 368400 m²
Katastrinumber 48301:001:0085
Energiamärgis -
Andmed kinnistusraamatust
Teata ebakorrektsest kuulutusest
Kuulutuse siseinfo 14.99€ / 24
Kuulutuse ajalugu ja statistika
Avaldamiskuupäev
Vaatamiste arv
Ühenduse võtmised
Telefoninumbri vaatamised
Lemmikuks lisamised
Sarnased kuulutused

Näidislaenumakse

Laenutähtaeg: 20 a
Sissemakse: 30%
Intress alates: 3,5%